مزایای چسب اپوکسی(Epoxy)
از مزایای چسب های اپوکسی در مقایسه با سایر چسب های سیلیکون و چسب های پلی اورتان می توان به موارد زیر اشاره نمود :
کاهش حجم (shrinkage) پایین پس از خشک شدن
عدم انتشار گاز در زمان خشک شدن
سازگاری با طیف وسیعی از مواد
چسبندگی مناسب به بسیاری از مواد
مقاومت شیمیایی و مقاومت در برابر خوردگی
مقاومت بالا در برابر فرسایش
عایق مناسب برای کابل های الکتریکی
قابلیت سوراخ کاری ، تراشکاری ، سمباده زنی و سنگ زنی
جذب شوک و ارتعاش در محل اعمال
ممانعت از خوردگی در محل استفاده بین فلزات غیر مشابه
اغلب سریع تر از بست های مکانیکی عمل میکنند
قیمت ارزانتر نسبت به روش های مکانیکی
یکی دیگر از مزایای مهم و خوب رزین های اپوکسی این است که در فرایند ساخت آن هیچ گونه مادهی سمی به آن اضافه یا تولید نمی شود و امنیت بیشتری را برای کار کردن با آن به وجود می آورد .
معایب چسب اپوکسی
از معایب استفاده از چسب های اپوکسی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم :
بیش از اعمال چسب نیاز به آماده سازی سطح وجود دارد چرا که عدم آمادگی و تمیز نبودن سطوح میتواند تاثیر بسیار زیادی بر روی کیفیت نهایی چسبندگی چسب های اپوکسی داشته باشد. البته توجه داشته باشید که این امر در مورد سایر چسبها مانند چسب پلی یورتان ، چسب ام اس پلیمر و چسب های سیلیکونی نیز صدق میکند.
چسب های اپوکسی به زمان سریع خشک شدنشان معروف هستند اما در بعضی از گریدهای چسب اپوکسی ممکن است که زمان بیشتری برای خشک شدن نسبت به سایر کد ها مورد نیاز باشد.
معمولا چسب های اپوکسی مقاومت حرارتی بالایی ندارند و در صورت تجاوز درجه حرارت سطح یا محیط ، کارایی و قدرت چسبندگی چسب به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد.
عمر مفید چسب های اپوکسی کاملا به محل نگهداری و شرایط انبارداری بستگی دارد. در صورتی که شرایط نگهداری مناسب باشد ، چسب های اپوکسی معمولا دوام چندین ساله دارند ( حداقل ۲٫۵ سال) .
در بعضی موارد جهت استفاده از چسب های اپوکسی نیاز به آموزش وجود دارد. همان گونه که ذکر شد چسب های اپوکسی به دلیل ویژگی های منحصر به فرد خود در محلهایی که از اهمیت بالایی برخوردارند مورد استفاده قرار می گیرند بنابراین نیاز است تا به اپراتورهای مصرف کننده چسب اپوکسی آموزش های لازم ارائه شود.
واقعا مفید بود