چسب سیلیکون چیست؟

اطلاعات کامل چسب های سیلیکون

اگر این سوال برایتان پیش آمده باشد که سیلیکون چیست؟ و چسب های سیلیکونی چه نوع چسب‌‎‌‌هایی هستند؛ این مقاله نگاهی عمیق به چسب های سیلیکونی انداخته است و می‌تواند شما را به پاسخ سوالتان برساند.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

سیلیکون چیست؟
چسب سیلیکونی چیست؟
چسب سیلیکونی چگونه ساخته می شود؟
موادی که چسب های سیلیکونی به آنها می چسبند؟
انواع چسب های سیلیکونی
کاربرد چسب های سیلیکون

سیلیکون (پلیمر)

سیلیسیم (به فرانسوی: Silicium) یا سیلیکن (به انگلیسی: Silicon) با نشان شیمیایی Si یک عنصر شیمیایی از خانوادهٔ شبه فلزات است.
عنصر سیلیکون یا سیلیسیم (با فرم نوشتاری Silicon) پایه ساخت پلیمرهای مصنوعی پرکاربردی به نام سیلیکون (با فرم نوشتاری Silicone) یا پلی‌سیلوکسان‌ها (به انگلیسی: polysiloxanes) می‌باشد.
سیلیکون یا پلی‌سیلوکسان پلیمر های مصنوعی هستند که بعد از ترکیب اتم سیلیکون با اکسیژن و عناصر دیگری مثل کربن و هیدروژن ساخته شده است.
این پلیمرها که به صورت مایع یا لاستیکی موجود می باشند در اکثر مواقع در برابر گرما مقاومت بالایی دارند و برای کاربردهایی از قبیل: درزگیر و آب‌بند، چسب، روان کار، لوازم پخت‌وپز و هم‌چنین عایق حرارتی و الکتریکی استفاده می شوند.

این پلیمر مصنوعی در حالت های زیر مورد استفاده قرار می‌گیرد:

روغن سیلیکون

روغن سیلیکون

گریس سیلیکون

گریس سیلیکون

لاستیک سیلیکون

لاستیک سیلیکون

رزین سیلیکون

رزین سیلیکون

درزبند سیلیکون

درزگیر سیلیکون

کاشف سیلیکون _فردریک کیپینگ (Frederic Stanley Kipping )_در هنگام تولید پلاستیک به جای استفاده از ترکیبان کربن، از زنجیره سیلیسیم استفاده کرد که به صورت اتفاقی خانواده سیلیکون‌ها را کشف کرد.
سیلیکون در دو حالت مایع و جامد وجود دارد که در هر دو حالت در برابر دما و مواد شیمیایی مقاومت بالایی دارند .

چسب سیلیکونی

با توجه به تعریف سیلیکون تا حدودی با تعریف و خواص چسب های سیلیکون پی برده‌ایم .
خواص ویژه سیلیکون آن را به چسب فوق‌العاده ارتجاعی تبدیل می‌کند. خاصیت ارتجاعی و دیگر خواص آن در هر دمایی بدون تغییر باقی می ماند.
این چسب‌ها به دلیل انعطاف پذیری بالا و مقاومت در برابر تغییرات دمایی به یکی از چسب های پرکاربرد در صنعت تبدیل شده‌اند .

در ادامه با نحوه به وجود آمدن چسب های سیلیکون آشنا می شویم

چسب سیلیکونی چگونه ساخته می شود؟

سلیس(Silica)، با فرمول شیمیایی SiO2 ماده‌ی اصلی چسب های سیلیکون است، این ماده‌ی معدنی در ماسه، خاک، گرانیت و سنگ‌ها وجود دارد. سیلیس یک ترکیب طبیعی است که یک چهارم پوسته زمین را به خود اختصاص داده است و به شکل زمرد، کوارتز، خاک رس و شیشه در همه جای طبیعت یافت می شود.
سیلیس یا دی اکسید سیلیکون ، ترکیبی از سیلیکون و اکسیژن است که به سه شکل سه شکل اصلی سیلیس کوارتز، تری دیمیت و کریستوبالیت هستند .

جداسازی سیلیس

ساخت چسب های سیلیکونی با جداسازی سیلیس از سیلیکون آغاز می شود. سیلیس را می توان به صورت خالص در برخی مواد معدنی یافت. رایج‌ترین مکان برای یافتن سیلیس در ماسه و کوارتز است و از آن جایی که سیلیکون دمای ذوب بالایی دارد، استخراج آن کاری دشوار می باشد.
برای استخراج سیلیس، سنگ معدن کوارتز را که از کوارتز و ماسه سیلیس تشکیل شده است؛ در اندازه های 25 میلیمتری خرد می کنند و سپس آسیاب می‌کنند.
هنگامی که تمام مواد در اندازه های کوچک آسیاب شدند، ابتدا ساییده می شوند،سپس شسته می شوند و شناور قرار می گیرند، در نتیجه ماسه کوارتز حاصل، از نظر ناخالصی غربال می شود.
در مرحله آخر با حرارت دادن ماسه خالص، سیلیکون را استخراج می‌کنند و به دلیل اینکه دمای ذوب سیلیکون بسیار بالا می‌باشد ،ماسه را باید تا 1800 درجه سانتیگراد گرم می‌کنند.
در نتیجه این فرایند حرارت دادن ،سیلیکون خالص جدا می شود باید توجه داشت که قبل از پردازش باید سرد شود.
هنگامی که مخلوط ماسه به اندازه کافی سرد شد، آن را به پودر تبدیل می کنیم.

ساخت سیلیکون

برای تهیه سیلیکون، پودر سیلیکون با متیل کلرید مخلوط شده و حرارت داده می شود. فرآیند حرارت دادن واکنشی را بین ترکیبات ایجاد می کند تا متیل کلروسیلان تشکیل شود که حاوی دی متیل دی کلروسیلان، جزء اصلی سیلیکون است. دی متیل دی کلروسیلان با حرارت دادن در دماهای مختلف تقطیر می‌شود.
پس از تقطیر، آب به دی متیل دی کلروسیلان اضافه می شود که آن را به دیسیلانول و اسید هیدروکلریک جدا می کند. دیسیلانول توسط اسید هیدروکلریک متراکم می‌شود و پلی دی متیل سیلوکسان را تشکیل می دهد که حاوی پیوند سیلوکسان است، ستون فقرات سیلیکون. برای ایجاد نوع مناسب سیلیکون، آن را پلیمریزه می کنند تا آن را به یک چسب مبتنی بر لاستیک تبدیل کنند.

ساخت چسب سیلیکون

چسب‌ها و درزگیرهای سیلیکونی از سیلیکون پلیمریزه ساخته می شوند. هنگامی که سیلیکون خشک نشده باشد، یک ژل یا مایع بسیار چسبنده است. این یک ماده شیمیایی بی اثر است که برای استفاده در کاربردهای مختلف بی خطر است و غیر سمی است.
نتیجه نهایی تولید چسب های سیلیکونی یک چسب مقاوم در برابر حرارت انعطاف پذیر است که می تواند برای الکترونیک، خودروسازی و ساخت و ساز استفاده شود.

انواع چسب های سیلیکونی

انواع مختلفی از چسب‌ها و درزگیرهای سیلیکونی وجود دارد که انعطاف پذیری محکم چسب های سیلیکونی آنها را به یک راه حل بسیار محبوب برای تعداد زیادی از کاربردها تبدیل کرده است.

چسب سیلیکون حرارتی یا نسوز(سیلیکون RTV)

چسب سیلیکونی حرارتی به دلیل تحمل دمای بیش از 600 درجه فارنهایت یا 315 ،در برابر پیری، لرزش و ضربه مقاوم است. این یک چسب مایع است که ظاهری مانند ژل دارد.
سیلیکون با دمای بالا یک سیلیکون RTV است که بسته به میزان ضخامت آن به مدت 24 تا 48 ساعت نیاز دارد تا خشک شود.
سیلیکون RTV چسبی ملایم است که به هنگام چسباندن دو سطح بافت بالشتکی ایجاد می کند و به دلیل مقاومت بالا در برابر عوامل جوی و مواد شیمیایی اغلب برای عایق الکتریکی استفاده می‌شود.
سیلیکون RTV برخلاف سایر چسب های سیلیکونی که بیش از 24 ساعت طول می کشد،به محض قرار گرفتن در معرض هوا شروع به خشک شدن می کند؛ به همین دلیل است که در یک ظرف در بسته نگهداری می شود.

چسب سیلیکونی همه کاره (مولتی پورپز)

چسب لاستیک سیلیکون همه کاره (all purpose) تمام خواص معمول چسب سیلیکون را دارد. به دلیل خاصیت ضد آب بودن آن، اغلب برای کاربردهای دریایی و آبی به عنوان وسیله ای برای آب بندی و ضد آب استفاده می شود.
چسب لاستیک سیلیکونی با گذشت زمان ترک نمی خورد و خراب نمی‌شود.

چسب سیلیکونی تک‌جزئی

چسب سیلیکون تک جزئی نیازی به مخلوط کردن چسب با عامل دیگری ندارند. آن‌ها تمام مزایای چسب های سیلیکونی از جمله توانایی حفظ خواص کشسانی خود را در طیف وسیعی از دماها ارائه می‌دهند.
چسب سیلیکون تک جزئی در سختی‌ها و ویسکوزیته های (گرانروی) مختلف با درجه های مشخصی که شفافیت نوری دارند موجود است. مانند سایر اشکال چسب های سیلیکونی، سرعت خشک شدن به ضخامت کاربرد بستگی دارد.

چسب سیلیکونی دو جزیی

چسب های سیلیکونی دو جزئی دارای یک چسب و یک هاردنر مجزا هستند. آنها اندکی قبل از استفاده مخلوط می شوند تا چسب سیلیکونی به خواص فیزیکی مورد نظر دست پیدا کند.
واکنش بین ماده پخت(هاردنر) و چسب بلافاصله پس از مخلوط شدن شروع می شود و فرآیند عمل آمدن بر ویسکوزیته (گرانروی) چسب تأثیر می‌گذارد.
چسب دو جزئی

چسب فلوروسیلیکون

چسب فلوروسیلیکون (Fluorosilicone) حاوی تری فلوئوروپروپیل است. تری فلوئوروپروپیل مقاومت شیمیایی چسب را در برابر حلال‌ها، سوخت‌ها، روغن‌ها، اسیدها و مواد قلیایی فراتر از چسب های سیلیکونی افزایش می‌دهد.
این چسب خواص مکانیکی عالی دارد و به خوبی با هر نوع بستری پیوند می‌خورد.
این چسب در مدل های یک جزئی و دو جزئی در بازار وجود دارد که مشابه انواع چسب سیلیکونی،یک قسمت یا تک جزئی در معرض هوا و دو قسمت یا دو جزئی نیاز به مخلوط کردن دارند و بیشتر تحت عنوان سیلیکون های نماکاری و سیلیکون های مقاوم شناخته می شوند.

چسب های سیلیکونی حساس به فشار (PSA)

اصطلاح چسب حساس به فشار معرف چسب‌هایی است که در حالت خشک و دمای معمولی با فشار دست و انگشت با اجسام پیوند قوی برقرار می‌کنند
چسب های سیلیکونی حساس به فشار از الاستومرهای مصنوعی ساخته شده‌اند که در برابر دماهای بالا مقاوم بوده و به بسترهای کم انرژی می‌چسبند.
آنها به نوعی از مواد مانند پلاستیک، پارچه، کاغذ یا فلز متصل می‌شوند که هنگام اعمال فشار به یک سطح می چسبند. PSA ها از زنجیره های پلیمری با مولکول های بزرگ ساخته شده‌اند که با زنجیره های تکراری مولکول های کوچکتر به هم مرتبط هستند.
خواص منحصر به فرد PSA ها طراحی و فرموله کردن آنها را برای اهداف مختلف از جمله نوار ماسک، فیلم برای محافظت از صفحه نمایش و نصب آسان عایق الکترونیکی ممکن می سازد. آنها در بسته بندی های مختلفی عرضه می شوند و در برابر قرار گرفتن در معرض تغییرات آب و هوایی شدید و محیط مقاوم هستند. PSA ها به خوبی با سطوح سخت و مرطوب و بسترهای کم انرژی پیوند می خورند.
PSA ها ماندگاری طولانی دارند، اما به راحتی می توان بدون باقی ماندن هیچ گونه اثری از آن جدا کرد. آنها به عنوان یک چسب زیست سازگار، ضد حساسیت و غیر تهاجمی برای بانداژ، پانسمان و نوار جراحی اقتباس شده اند. جذابیت اصلی PSA ها برای مصارف پزشکی توانایی آنها در جلوگیری از رشد باکتری ها و جلوگیری از مواد مضر در طول فرآیند بهبودی است.
اگرچه همه PSA ها یکسان عمل می کنند و ویژگی های مشابهی دارند، چسبندگی و چسبندگی آنها را می توان برای ویسکوزیته های مختلف و سینتیک های پخت تنظیم کرد.
خواص آنها را می توان با تغییر فرآیند پوشش و تغییر لایه‌ها بیشتر سفارشی کرد.
در اصل، PSA ها را می توان به گونه ای فرموله کرد که به طور خاص نیازها و الزامات طیف گسترده ای از کاربردها را برآورده کند.
چسب های فشار سیلیکونی دارای استحکام باند استثنایی هستند و به عنوان یک درزگیر انعطاف پذیر با ویژگی های یک ژل عمل می کنند.در دماهای پایین تر انعطاف پذیری دارند و در برابر اشعه UV و حلال ها مقاوم هستند.

چسب سیلیکون آکواریوم

چسب سیلیکون آکواریوم از جمله چسب‌هایی می باشد که برای آکواریوم و شیشه استفاده می باشد و برای جلوگیری از نشت مخزن و چسباندن سنگ‌ها، چوب و فلز و بسیاری دیگر از سطوح استفاده می شود.
و از آن جایی که چسب آکواریوم شفاف آن بعد از خشک شدن هیچ ردی از چسب دیده نمی‌شود، چسب ایده آلی برای استفاده در آکواریوم است.
چسب آکواریوم سیلیکونی ظاهری شبیه ژل دارد و استفاده از آن بسیار آسان است. عمل آوری چسب آکواریوم سیلیکونی حدودا 24 ساعتی طول می کشد.
logo-persia
گروه تولیدی بازرگانی چسب تبریزی تولید و عرضه کننده انواع چسب های آکواریوم می‌تواند تامین کننده نیاز شما به این چسب باشد.
برای مشاهده محصولات فروشگاه ما اینجا کلیک کنید.
موادی که چسب های سیلیکونی به آنها می چسبند. (سطوح قابل استفاده برای چسب سیلیکون)
چسب های سیلیکونی به دلیل خواص فراوانی از جمله توانایی در حفظ چسبندگی در محدوده های مختلف دما، چسب های پرکاربردی هستند. این چسب‌ها قادر به کاهش تنش حرارتی بین سطح‌ها با ضرایب انبساط و انقباض مختلف هستند.
یکی از مزایای عمده چسب های سیلیکونی این است که چقدر می توانند بدون توجه به محیط، پیوند خود را حفظ کنند. این ویژگی واحد آنها را به منبعی ایده آل برای چندین کاربرد از جمله موارد پزشکی تبدیل می کند.

سرامیک

چسب سیلیکون آکواریوم روی کاشی

مواد سرامیکی یک محصول غیر فلزی و غیر آلی بسیار انعطاف پذیر است که مقاوم در برابر سایش، مقاوم در برابر خوردگی، پایداری حرارتی، استحکام استثنایی است و می تواند به عنوان عایق الکتریکی عمل کند. طیف گسترده ای از محصولات موجود است که از سرامیک ساخته شده اند و موادی هستند که مهندسان بر آن تکیه می کنند. چسب های سیلیکونی توانایی اتصال مواد سرامیکی را با بسترهای متفاوتی که دارای ترکیبات شیمیایی هستند که برای اتصال با سرامیک ها نامناسب هستند را ارائه می دهند.

فلز

چسب سیلیکون آکواریوم روی فلز

از چسب های سیلیکونی برای چسباندن فلزات استفاده می شود.
برای اینکه سایر چسب‌ها بتوانند فلزات را به هم بچسبانند، باید به طور خاص ترکیب و فرموله شوند،اما این مورد در مورد چسب سیلیکون صدق نمی‌کند.
چسب های سیلیکونی یک یا دوجزئی می توانند هر سطوح فلزی را به هم وصل کند. تغییرات در زمان خشک شدن به مقدار چسب اعمال شده و نوع فلز بستگی دارد.

چوب

چسب سیلیکون آکواریوم روی چوب

چسب سیلیکون یک محصول ایده آل برای اتصال چوب است و می توان آن را مستقیماً اعمال کرد. از آنجایی که چسب سیلیکون بسیار قوی است، نیازی به استفاده گسترده ندارد، اما می توان آن را در مناطق حساس قطعاتی که قرار است به هم متصل شوند، قرار داد.
هنگام کار با قطعات کوچک، مقدار بسیار محدودی از چسب مورد نیاز است.
چسب سیلیکون قوی‌ترین و پرکاربردترین چسب است. چسبندگی محکمی را فراهم می کند، انعطاف پذیر است و در حین چسباندن مهر و موم می‌شود. این واقعیت که در برابر اشعه UV، تغییرات دما و آب مقاوم است، آن را برای استفاده با چوب ایده آل می کند.
از جمله سطوح دیگری که می توان از چسب های سیلیکونی بر روی آن‌ها استفاده کرد
آلومینیوم
بتن
مینا
کامپوزیت های فایبرگلاس
شیشه
پلاستیک
ظروف چینی
فولاد ضد زنگ
سنگ
گچ بری
تخته دیواری

همچنین بخوانید:

حلال چسب سیلیکون چیست؟(روش های پاک کردن چسب سیلیکون از روی سطوح مختلف)

ویژگی های چسب سیلیکونی

مقاومت در برابر دما

یکی از دلایل مهم و خوبی که یک چسب می تواند داشته باشد این است که در برابر تغییرات دمای خاصیت خود را از دست ندهد و تغییری در سطح ایجاد نکند،از این رو چسب‌های سیلیکونی با دارا بودن این خاصیت و ویژگی به یکی از پرکاربرد‌ترین چسب‌ها در صنعت تبدیل شده است .

قابل انعطاف

اگرچه چسب های سیلیکونی پیوندی محکم بین سطوح ایجاد می کنند اما سفت نمی شوند و با توجه به اینکه برای بسیاری از کاربردها، انعطاف پذیری در یک عامل اتصال یک ضرورت حیاتی است این چسب انتخاب خوبی برای این کاربرد‌ها می‌باشد.

ماندگاری

داشتن ماندگاری برای یک چسب در برابر سایر ویژگی های چسب سیلیکونی، از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که دوام آن در شرایط استرس زا و سخت، آن را به گزینه ای ایده آل برای کاربردهای هوافضا و آب و هوای شدید تبدیل کرده است.
برخلاف چسب های دیگر، سیلیکون می‌تواند در بسیاری از محیط‌هایی که سایر چسب‌ها از کار می افتند؛مقاومت کند. عملیات تولیدی و صنعتی مستلزم آن است که چسب‌ها بتوانند فرآیند تولید را تحمل کنند و همچنین عملکردی پایدار برای محصولات ارائه دهند.

ظاهر

اگرچه چندین ساعت طول می‌کشد تا چسب سیلیکون خشک شود، اما پس از خشک شدن و سفت شدن، به دلیل شفافیت آن به سختی قابل تشخیص است. این ویژگی خاص دلیلی است که از آن برای چسباندن پنجره‌ها و آکواریوم‌ها استفاده می شود.
مهندسان به چسب سیلیکونی تکیه می کنند تا به عنوان یک عامل اتصال دهنده عمل کند اما ظاهر زیبایی طراحی را از بین نبرد.

دفع آب

دفع آب یا نفوذناپذیری چسب های سیلیکونی از ویژگی های بسیار کابردی آن است و همین موضوع باعث شده تا از آن به عنوان چسب های آکواریوم نیز نام ببرند همچنین این چسب را به عنوان درزگیر های سیلیکونی نیز می‌شناسند چرا که مانند یک درزگیر تحت تاثیر آب یا رطوبت قرار نمی‌گیرد.

ایمن از نظر محیط زیست

تولید و تولید مدرن نگرانی فزاینده ای در مورد اثرات زیست محیطی و ردپای زیست محیطی آنها دارد. پایداری در طول توسعه محصولات جدید به یک نگرانی اصلی تبدیل شده است زیرا جامعه به شدت از تأثیر منفی مواد مضر مختلف آگاه شده است.
با توجه به اینکه که مواد تشکیل دهنده چسب های سیلیکونی از عناصر طبیعی گرفته شده است، تأثیر بسیار کمی بر محیط زیست دارد. چسب های سیلیکونی در برابر اکثر مواد شیمیایی مقاوم هستند و واکنش شیمیایی ندارند، عاملی که بر ایمنی محیطی آن تاکید می کند.

کاربردهای چسب سیلیکون

هنگامی که مهندسان در حال طراحی و توسعه یک پروژه هستند، تمام جنبه های پروژه تا کوچکترین جزئیات برنامه ریزی می شود که شامل انتخاب یک چسب نیز می شود. کاربردهای صنعتی مستلزم آن است که مواد به دلیل شرایط سخت و استرس زا که ممکن است محصولات در معرض آن قرار گیرند، ماندگار و بادوام باشند.
استحکام و استقامت چسب های سیلیکونی و همچنین واکنش غیر شیمیایی آنها باعث شده است که برای بسیاری از صنایع به انتخاب اول تبدیل شوند.

تعمیرات و نگهداری خانه

چسب سیلیکون آکواریوم

احتمالاً رایج‌ترین و محبوب‌ترین استفاده از چسب سیلیکون در پروژه های تعمیر خانه است، جایی که به ویژه برای اتصالات و ترک‌ها مفید است. چسب سیلیکونی مقاوم در برابر آب به طور منظم برای پر کردن سوراخ‌ها و برای بستن هر گونه شکاف و درز استفاده می شود. همچنین می توانید از آن برای صاف کردن سطوح استفاده کنید.

درزگیر و چسب برای شیشه

چسب سیلیکون آکواریوم برای شیشه

چسب سیلیکون یک درزگیر عالی است که از توانایی های بیشتر چسب های دیگر فراتر می رود. که به عنوان انعطاف پذیر و بادوام شناخته شده است، دارای خواص اتصال قوی است که می تواند تقریباً روی هر سطحی از جمله پلاستیک، فلز و شیشه اعمال شود.
چسب سیلیکون اغلب در آب بندی شیشه آکواریوم‌ها استفاده می شود. با خواص ضد آب خود، راه حلی ایده آل برای تولید کنندگان مخازن شیشه ای فراهم می کند. همچنین برای کاربردهای شیشه روی شیشه، از جمله تزئینات شیشه ای و آثار هنری استفاده می شود.

درزگیرها و چسب های ساختمانی

معمولاً در ساخت و سازهای تجاری و خانگی استفاده می شود، چسب سیلیکون به عنوان درزگیر یا چسب بر روی موادی که در معرض شرایط آب و هوایی شدید، از جمله نور مستقیم خورشید، باران، باد شدید یا دمای یخبندان قرار می گیرند، استفاده می شود.
این شامل آب بندی پنجره های شیشه ای در ساختمان‌ها و همچنین آب بندی شکاف های بین پنجره ها و قاب های شیشه ای است. از چسب سیلیکون به عنوان لعاب و درزگیر حمام نیز استفاده می‌شود.

اتومبیل، دستگاه های الکترونیکی، و لوازم خانگی

چسب سیلیکون در تولید انواع کالاها از خودرو گرفته تا لوازم خانگی استفاده می شود. توانایی آن در مقاومت در برابر دماهای شدید آن را به یک عامل اتصال یا درزگیر ایده آل برای تولید کالاهای بادوام تبدیل می کند.
همچنین برای بسیاری از کاربردهای موتور خودرو مؤثر است، اغلب در واشرهای اتومبیل که دارای محیطی با دمای بالا هستند استفاده می شود.
علاوه بر خودرو، از چسب سیلیکون در ساخت وسایل الکترونیکی و لوازم خانگی استفاده می شود. در اینجا هم به عنوان درزگیر و هم به عنوان عامل اتصال استفاده می شود. معمولاً برای آب بندی کابل‌ها و حسگرها در لوازم خانگی و دستگاه های الکترونیکی استفاده می شود.

پروتز پوست

این چسب در صنعت فیلمسازی برای ایجاد انواع توهم از پروتز روی پوست بازیگران استفاده می شود. برای سال‌های متمادی، چندین شکل از چسب‌ها و مواد شیمیایی پیوند دهنده با برخی اثرات بسیار مضر آزمایش شده‌اند. در چند دهه اخیر، چسب های سیلیکونی بهترین روش برای محکم کردن و استفاده از پروتز شناخته شده است. بدون بو است و باعث ناراحتی پوست نمی شود. پس از قرار دادن پروتز، فرآیند پخت با فشار دادن روی پروتز فعال می شود.

چسب دندانپزشکی

خاصیت ارتجاعی چسب های سیلیکونی آنها را به چسبی ایده آل برای استفاده در دندانپزشکی تبدیل می کند. از آنجایی که چسب های سیلیکونی از نظر شیمیایی بی اثر هستند، استفاده از آنها در قرار دادن وسایل مصنوعی در دهان بی خطر است. در بیشتر موارد، دندانپزشکان از وسایل استفاده می کنند، آن را در جای خود می چسبانند و چسب را با نور ماوراء بنفش خشک می کنند.

محصولات پزشکی

چسب سیلیکون در پزشکی

محصولات پزشکی چندین بخش پیچیده دارند که باید به طور دائم به هم وصل شوند و محکم مهر و موم شوند. چسب های سیلیکونی به دلیل قابلیت چسبندگی بر خلاف سطوح مورد استفاده قرار می‌گیرند.
محصولات پزشکی با استفاده از پلی کربنات ساخته می شوند زیرا به راحتی می توان آن را شکل داد و قالب زد. همچنین از پلی آمید یا نایلون برای لوله و کاتترها و همچنین تیتانیوم استفاده می‌شود که برای ایمپلنت هایی مانند ضربان ساز، کاشت حلزون، شانت هیدروسفالی و پمپ های انفوزیون استفاده می شود.
هر یک از مواد مورد استفاده برای تولید محصولات پزشکی باید از دستورالعمل های دقیق انجمن پزشکی آمریکا (AMA) و سازمان غذا و دارو (FDA) پیروی کند. چسب های سیلیکونی بی اثر و ایده آل برای استفاده در ساخت محصولات پزشکی هستند. آنها مهر و موم بسیار محکمی را ایجاد می کنند و ماندگاری طولانی دارند که برای دستگاه های پزشکی ضروری است.
بهتر است بدانید:
اگر می‌خواهید چسب سیلیکونی شما با رنگ ماده ای که روی آن استفاده می کنید مطابقت داشته باشد، باید درزگیر یا درزگیر سیلیکونی را انتخاب کنید که همان رنگ را داشته باشد. این به این دلیل است که نمی توانید روی سیلیکون رنگ کنید.
دوم، درزگیرهای سیلیکونی برای تحمل بارهای بسیار سنگین طراحی نشده‌اند. به همین دلیل است که هرگز نباید از آن در سازه های باربر استفاده کنید.
در نهایت، دستورالعمل‌ها را به دقت بخوانید زیرا ممکن است قبل از استفاده از درزگیر، آماده سازی های بیشتری وجود داشته باشد که باید انجام دهید. این امر مخصوصاً اگر روی سطوح چوبی یا فلزی کار می کنید صادق است.

18 thoughts on “چسب سیلیکون چیست؟

  1. موسوی کرمان :

    از اینیکه سیلیکون در تغییر دما خاصیت خودش رو از دست نمیده واقعا عالیه

  2. محمد هجرانی :

    بسیار عالی بود خصوصا کاربرد سیلیکون دردندان پزشکی . از مطالب شما استفاده میکنیم برای بهتر شدن روند کاری خود .

    • admin :

      خیر برای ساخت آکواریوم باید حتما چسب سیلیکون مخصوص ساخت آکواریوم تهیه بفرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.