31 سوال درباره‌ی چسب سیلیکون آکواریوم

سوالات-کاربران

پاسخ به تمام سوالاتی که ممکن است درباره‌ی چسب سیلیکون آکواریوم برای شما پیش بیاید.

1.چسب سیلیکون چیست؟

برای مشاهده پاسخ سوال به مقاله (چسب سیلیکون چیست؟) مراجعه کنید.

2.آیا چسب آکواریوم همان چسب سیلیکون است؟ تفاوت چسب سیلیکون با چسب آکواریوم چیست؟

برای مشاهده پاسخ سوال به مقاله (تفاوت چسب آکواریوم با انواع چسب‌ها) مراجعه کنید.

3.کاربرد چسب سیلیکون آکواریوم چیست ؟

برای مشاهده پاسخ سوال به مقاله (کاربرد چسب آکواریوم) مراجعه کنید.

4.چند نوع چسب سیلیکون آکواریوم داریم ؟

برای مشاهده پاسخ سوال به مقاله (انواع چسب آکواریوم از نظر رنگ و کاربرد) مراجعه کنید.

چه مدت طول می کشد تا چسب سیلیکون آکواریوم خشک شود؟

برای مشاهده پاسخ سوال به مقاله (چسب سیلیکون آکواریوم چند ساعته خشک می‌شود ؟) مراجعه کنید.

5.چسب آکواریوم را از کجا باید تهیه کرد؟

برای مشاهده پاسخ سوال به مقاله (معرفی فروشگاه های چسب) مراجعه کنید.

6.چگونه لکه چسب سیلیکون را از روی سطوح مختلف پاک کنیم؟

برای مشاهده پاسخ سوال به مقاله (حلال چسب آکواریوم چیست؟) مراجعه کنید.

7.بهترین برند های چسب های سیلیکون کدام‌اند؟

برای مشاهده پاسخ سوال به مقاله (بهترین برند های چسب آکواریوم (درزگیرسیلیکونی) مراجعه کنید.

8.هنگام استفاده از چسب های سیلیکونی باید به چه نکاتی توجه کرد؟

برای مشاهده پاسخ سوال به مقاله (نکات مهم در استفاده از چسب آکواریومی) مراجعه کنید.

9.چگونه با استفاده از چسب سیلیکون درزگیری انجام دهیم؟

برای مشاهده پاسخ سوال به بخش ویدیویی (نکات استفاده از چسب سیلیکون آکواریوم) مراجعه کنید.

10.چگونه بوی چسب آکواریوم را از بین ببریم؟

چسب آکواریوم به دلیل ویژگی‌های خوب در آب‌بندی منافذ و مقاومت بالا به طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای از بین بردن بوی چسب آکواریوم می‌توانید از روش‌های ساده‌ای مثل تهویه مناسب، ظرف آب و سرکه، تفاله قهوه یا جوش شیرین استفاده کنید.
همچنین می توانید از وانبل و روغن نعنا،زغال چوب، پیاز و لیمو و جوش شیرین استفاده کنید.

11.عوارض بوی چسب آکواریوم چیست؟

میزان بوی چسب‌ها بیش از هر چیز به مواد سازنده آن‌ها بستگی دارد. بوی چسب آکواریوم می‌تواند پیامدهای متعددی برای سلامتی داشته باشد. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض بوی آن می‌تواند منجر به آسیب دائمی به مغز و سیستم عصبی مرکزی شود.

12.چگونه می شود آکواریوم چسب کاری شده را مجددا از هم جدا کرد؟

برای جداسازی قطعات شیشه آکواریوم که با چسب آکواریوم به هم متصل شده‌اند شما می‌توانید قطعات را با کارتر از هم جدا کنید، سپس با استفاده از روش های پاک کردن چسب سیلیکون آکواریوم از روی شیشه لکه های چسب باقی مانده روی شیشه‌ها را از هم جدا کنید.

13.علت سیاه شدن چسب آکواریوم چیست ؟

چسب های سیلیکون و یا آکواریوم از جمله چسب‌هایی هستند که به دلیل فراگیری مصرفشان از خانه تا صنعت، امروزه بسیار کاربردی هستند و به عنوان درزگیر یا عایق در اغلب مکان‌ها به کار می روند. اما نکته حائز اهمیت این است که از چسب های سیلیکون یا آکواریوم معمولا در مکان مرطوبی مانند سینک ظرفشویی استفاده می شود بنابراین این چسب مستعد سیاه شدن و تیرگی هستند و به دلیل قرار گرفتن در مجاورت رطوبت و تماس مستقیم با آب باعث ایجاد قارچ و باکتری در چسب می شود.این سیاه شدن بیشتر شبیه چیزی مثل کپک است نمی توان آن را با خراش دادن هم تمیز کرد.
شرکت های تولید کننده برای حل این معضل چسب های که عرضه می کنند را عموما با ویژگی ضد قارچ و ضد باکتری روانه بازار می کنند تا به مصرف کنندگان این اطمینان را بدهند که محصولاتی که ارائه می شود ضد قارچ است و در اثر مجاورت دائم با آب آنتی باکتریال هستند و سیاه نمی شوند.در واقع فقدان مهارکننده های کپک در سیلیکون نیز می تواند دلیلی بر کپک زدن چسب سیلیکون یا آکواریوم باشد.ولی باید حتما این نکته را مدنظر قرار بدهید که اگر سیلیکون با انگشت کثیف یا چیزی شبیه به آن استفاده شود، علیرغم وجود بازدارنده‌ها، می‌تواند کپک ایجاد کند. در ادامه به معرفی چند نمونه از چسب های سیلیکون و آکواریوم آنتی باکتریال می پردازیم.
با توجه به کاربردها و انواع گوناگون چسب سیلیکون و آکواریوم سیلیکون‌هایی که ضد قارچ و باکتری هستند به طور قطع پایه اسیدی باید داشته باشند بنابراین از سیلیکون های خنثی نباید انتظار ضد قارچ و ضد باکتری بودن را داشته باشیم.اگر جلبک و رشد کپک درمان نشود، درزگیر سیلیکونی پوسیده می شود

سیاه-شدن-چسب

 

14.مضرات چسب آکواریوم چیست؟

برای آگاهی از مضرات چسب آکواریوم ابتدا باید برچسب روی چسب آکواریوم یا سیلیکون را مطالعه کرد. فرمولاسیون و ترکیبات چسب های آکواریوم در کارخانه های مختلف با هم فرق دارند بنابر همین نکته میزان مضرات چسب آکواریوم با برند‌های مختلف هم متفاوت می‌شوند. اما باید این نکته را در نظر داشت که چسب های آکواریوم یا سیلیکون بعد از خشک شدن تبدیل به یک لایه سیلیکونی می‌شوند که فقط درزها را پوشانده‌اند و ضرری ندارند.
اما پیش از کامل خشک شدن چسب سیلیکون یا آکواریوم چون احتمال اینکه مواد شیمیایی آن با آب یا مواد خوراکی که در مجاورت آن قرار دارد ترکیب شود زیاد است.
از مضرات دیگر چسب آکواریوم آسیب به چشم و دستگاه تنفسی و حساسیت های پوستی می باشد.
تا زمانی هم که چسب مستقیما با چشم یا پوست تماس نداشته باشد و بوی آن هم برای چند ساعت استشمام نشود مشکلی پیش نخواهد آمد. بعد از خشک شدن چسب آکواریوم، در محیط هایی که در دسترس کودکان و حیوانات است اگر بعد از خشک شدن بلعیده نشوند قائدتا مشکلی وجود نخواهد داشت.
اگر بعد از خشک شدن خصوصا اگر توسط کودکان و حیوانات خانگی بلعیده شود دارای خطر است.

15.آیا چسب آکواریوم برای ماهی‌ها و آبزیان مضر است؟

تا زمانی که ژل چسب آکواریوم خشک نشده باشد مانند دیگر موجودات زنده برای ماهی‌ها هم مضر خواهد بود. اما برای اطمینان بهتر است بعد از چسباندن چسب آکواریوم دو الی سه روز صبر کرده تا چسب خشک شود. سپس ماهی‌ها را به آکواریوم منتقل کنید.
باید به این نکته توجه داشت چسب آکواریوم را روی سطوح متخلخلی چون شن، سنگ یا پارچه استفاده نکنید. چرا که روی این سطوح چسب آکواریوم یا سیلیکون به راحتی نمی‌چسبد و ممکن است چسب به آرامی داخل آب آکواریوم حل شود. همانطور که قبلا نیز گفته شد حل شدن چسب آکواریوم در آب مصرفی چه برای ماهی‌ها چه برای سایر موجودات زنده مضر است.
شاید مواد شیمیایی موجود در چسب، شما را در مورد سلامتی ماهی‌ها نگران کند. باید گفت این چسب‌ها در ابتدا صرفا برای آب‌بندی آکواریوم ساخته شده بودند و به همین دلیل تلاش شده است که ساخت آن به گونه‌ای باشد که برای حیات ماهی‌ها ضرر جدی به دنبال نداشته باشد. اگرچه این مواد می‌توانند برای هر موجود زنده‌ای سطحی از آسیب را داشته باشد اما عوارض بوی چسب آکواریوم برای ماهی‌ها بیشتر از سایر موجودات نیست.

آکواریوم ماهی

 

16.آیا استنشاق بوی چسب آکواریوم مضر است؟

استنشاق بوی موادی که در آن ترکیبات شیمیایی داشته باشد نه فقط در چسب آکواریوم در همه مواد مضر است عوارض بوی چسب آکواریوم خصوصا برای کسانی که به بیماری های تنفسی مانند آسم و برونشیت مبتلا هستند و یا افراد عادی که به طور متوالی در معرض استنشاق مواد شیمیایی قرار می گیرند می تواند مضر باشد بنابراین توصیه می شود قبل از مصرف حتما از ماسک استفاده کنید و افراد مبتلا به بیماری های تنفسی در مجاورت این چسب تا زمانی که بوی چسب از بین نرفته است قرار نگیرند.

17.نکات ایمنی برای پیشگیری از مضرات چسب آکواریوم چیست؟

-هنگام کار حتما از دستکش استفاده شود.

-از ماسک صنعتی در حین کار استفاده کنید

-بدون تفنگ و گان مخصوص چسب را استفاده نکنید

-اگر دچار بیماری تنفسی هستید با چسب آکواریوم کار نکنید

-تا قبل از اینکه چسب کاملا خشک نشده است روی آن آب نریزید و مواد خوراکی کنارش قرار ندهید.

-زمان استفاده از چسب به هیچ عنوان دست به صورت یا چشم نزنید.

-بعد از اتمام کار با چسب دستگاه تهویه را روشن کرده و پنجره‌ها و درب‌ها را باز کنید. -منتظر بمانید چسب خشک شود سپس از سطح مورد نظر استفاده کنید.

چسب‌های فوق‌العاده‌ای که حاوی سیانواکریلات به عنوان تنها ماده فعال آن‌ها هستند، برای زندگی دریایی بی‌خطر هستند. آنها برای ماهی‌ها سمی نیستند، به گیاهان و ریشه های آنها آسیب نمی رسانند و به سنگ های زنده اجازه رشد می دهند.

18.آیا چسب آکواریوم (ماهی) سمی است؟

چسب‌ها و سیلیکون‌ها باید در آکواریوم ایمن باشند تا مطمئن شوند برای آبزیان سمی نیستند. محصولات خاصی برای ایمن بودن آکواریوم تولید می شوند و معمولاً روی بسته بندی نمایش داده می شوند. چسب سوپر سیانواکریلات و سیلیکون خالص رایج ترین چسب های ایمن آکواریومی هستند که مورد استفاده قرار می‌گیرند.

19.آیا چسب ماهی ضد آب است؟

بله کاملا ضد آب می باشد. حاوی موادی جهت محافظت از ارگانیزم های داخل آکواریوم است. انعطاف پذیری عالی دارا است.

20.چگونه می‌توان تشخیص داد که آکواریوم باید دوباره آب بندی شود؟

برای انجام تست نشتی، به سادگی دستمال کاغذی را بردارید و آنها را در امتداد درزهای آکواریوم قرار دهید. اگر آب از درزها نفوذ کند، دستمال کاغذی به راحتی آن را جمع می‌کند. اگر رطوبت به دستمال کاغذی منتقل شود، باید مخزن خود را تعمیر کنید. در اینجا ابزار مورد نیاز برای آب بندی مجدد آکواریوم وجود دارد.

21.چه زمانی نباید از درزگیر سیلیکونی استفاده کرد؟

از آب بندی اتصالات روی سطح مرطوب باید به شدت اجتناب شود، زیرا درزگیرهای سیلیکونی معمولاً به خوبی به بسترهای مرطوب نمی چسبند. اگر می‌خواهید اتصالات بادوام داشته باشید، هرگز در باران، برف یا مه شدید از درزگیر استفاده نکنید.

22.آیا چسب ماهی در آب محلول است؟

چسب ماهی در تمام پروژه های خلاقانه مبلمان و چوب کاری ایده آل است زیرا برگشت پذیر است. این محلول در آب است، به راحتی سمباده می‌شود و در برابر حرارت و حلال مقاوم است.

23.آیا مضرات چسب آکواریوم خطرآفرین است؟

پیش از هرچیز برچسب روی چسب آکواریوم را مطالعه کنید. تفاوت فرمولاسیون و ترکیباتی که کارخانه‌های مختلف استفاده می‌کنند، باعث تفاوت در مضرات چسب آکواریوم آن‌ها می‌شود. به طور کلی چسب آکواریوم بعد از خشک شدن به یک لایه سیلیکونی که فقط درزها را پوشانده تبدیل می‌شود، پس ضرری ندارد.
تا پیش از خشک شدن کامل سیلیکون باید به مضرات چسب آکواریوم توجه داشته باشید، زیرا احتمال ترکیب شدن مواد شیمیایی آن با آب یا مواد خوراکی وجود دارد. حساسیت‌های پوستی، آسیب به چشم و دستگاه تنفسی مهم‌ترین مضرات چسب آکواریوم هستند. البته تا زمانی که چسب مستقیما با چشم یا پوست تماس نداشته باشد یا بوی آن برای چند ساعت متوالی استشمام نشود، مشکلی ایجاد نخواهد شد.
مضرات چسب آکواریوم بعد از خشک شدن تنها در صورتی ادامه خواهد داشت که بلعیده شود. پس اگر درزهای خانه را با چسب آکواریوم پوشانده‌اید، مراقب کودکان و حیوانات خانگی خود باشید تا چسب را از سطح جدا نکنند و تکه‌های آن را نخورند.

24.چگونه سیلیکون آکواریوم را سریع تر خشک می کنید؟

تا حدی، گرمای اضافی و هوای خشک به شما کمک می‌کند، اما اگر می‌خواهید بهترین و قوی‌ترین چسبندگی درزگیر به شیشه را داشته باشید، واقعاً نمی‌خواهید سریع‌تر از حالت طبیعی درمان شود.
با توجه به خطرات احتمالی، واقعاً ارزش این ریسک را ندارد که عجله کنید.

25.چگونه سیلیکون روی درزهای بزرگ آکواریوم برای نگه داشتن فشار عظیم آب کافی است؟

بستگی به بزرگی مخزن شما دارد، اما مهر و مومی که سیلیکون بین شیشه‌های یک آکواریوم تولید می‌کند واقعاً بسیار قوی است.
سیلیکون‌های ویژه‌ای برای این منظور ساخته شده‌اند، اما شما می‌توانید مخزن خود را با استفاده از هیچ چیز شیک‌تر از درزگیری سیلیکونی شفاف بسازید و من این کار را انجام داده‌ام. آنقدرها هم سخت نیست، اما هر چه مخزن بزرگتر باشد، چالش برانگیزتر می‌شود.
مخازن واقعاً عظیم از شیشه های منفرد ساخته نمی‌شوند، آنها از مواد شیشه ای کامپوزیت مشابه شیشه جلو پنجره ساخته شده‌اند، مانند محفظه های شیشه ای بزرگ باغ وحش.
امروزه بسیاری از مخازن بسیار بزرگ از اکریلیک ساخته می شوند و در چنین مخازنی اصلاً از سیلیکون استفاده نمی شود.
اکریلیک با استفاده از یک حلال محکم می شود که قطعات پلاستیکی را با هم ذوب می کند و سپس تبخیر می شود و یک توده جامد باقی می ماند.
سیلیکونی که می توانید به راحتی در داخل یک مخزن ماهی ببینید، در هر صورت آن را کنار هم نگه می دارد. آن مهره در داخل بیشتر برای بیمه نشتی وجود دارد، به هیچ وجه ساختاری نیست و می توان بدون آن مخزن داشت و روی یکپارچگی مخزن تاثیری نداشت.
«چسب» واقعی که مخزن ساخته شده از شیشه‌های شیشه‌ای را در کنار هم نگه می‌دارد، یک لایه بسیار نازک از سیلیکون است که در بین شیشه‌ها قرار دارد. در مخزن ساخته شده از شیشه 1/2 اینچی، عرض آن درز 1/2 اینچ است. در یک مخزن ساخته شده از شیشه 2 میلی متری، عرض آن فقط 2 میلی متر است اما در هر دو مورد به خوبی آب را نگه می دارد.
در مخازن بزرگتر، مشکلات فشار آب وجود دارد که باعث خم شدن در وسط اضلاع طولانی می شود. بنابراین آنها با مهاربند‌هایی در سرتاسر بالای باز ساخته می شوند تا با این کار مقابله کنند. از حدود 60 گرم به بالا شروع می شود، آنها معمولاً یک بریس دارند و ممکن است چند بند داشته باشند.
سیلیکون فقط درزگیر لاستیکی سیلیکونی است و چسبندگی آن بسیار قوی است، اما محدودیت‌هایی برای ساخت مخازن از تک شیشه‌هایی که به این روش به هم وصل شده‌اند، وجود دارد.

26.آیا درزگیر سیلیکونی برای آکواریوم ایمن است؟

درزگیرهای سیلیکونی تا حد زیادی رایج ترین نوع درزگیرهای مورد استفاده در آکواریوم هستند. با این حال، درزگیرهای سیلیکونی مختلفی وجود دارد و بیشتر آنها برای آکواریوم ایمن نیستند.
درزگیرهای سیلیکونی که برای آکواریوم‌ها ایمن هستند، اغلب در توضیحات آنها (و اغلب در نام آنها نیز) ذکر می شود. برخی از سیلیکون‌های شفاف برای مصارف عمومی وجود دارند که بی‌خطر هستند، زیرا افزودنی‌هایی ندارند که آنها را ناایمن کند. شما باید کیفیت درزگیر خاصی را که قصد استفاده از آن را دارید؛ بررسی کنید.

27.چه نوع سیلیکونی باید در آکواریوم استفاده شود؟

امروزه چسب های سیلیکونی زیادی در مدل های گوناگون در سطح بازار وجود دارد که برای ساخت آکواریوم بهترین چسب های سیلیکونی، چسب‌های سیلیکون مخصوص آکواریوم می باشد که باعث آب بندی کامل آکواریوم می شود.

8 thoughts on “31 سوال درباره‌ی چسب سیلیکون آکواریوم

  1. چسب ورنگ حمید :

    چسب پرشیا آنتی باکتریاله نه سیاه میشه نه بوی بد میده کیفیتن وقیمتن عالییه

  2. محسنی :

    واقعا بوی بدی که این چسب های اکواریوم دارن روی سلامت ما تاثیر می‌ذاره لطفاً جدی بگیرید

    • admin :

      با تشکر از تذکر شما
      چسب های آکواریوم پرشیا کاملا بدون بو هستند و خطری برای سلامتی ندارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.