چسب چوب یکی از چسب های مورد استفاده در صنایع چوب است. ساختار چسب چوب از ترکیبات آلی و پلیمری می باشد باعث انعطاف پذیری سلول های این چسب میشود. همین انعطاف مولکولی خواص خاص زیادی را به چسب چوب اضافه میکند. این چسبها بوی خاصی ندارند و تقریبا بی بو حساب میشوند و همچنین حلالیت آنها با رنگ پلاستیک و حلال عمومی مثل آب بالا است.
خواص پلیمری چسب چوب یک ظاهر خمیری شکل دارد و ویسکوزیته بالا به آن میدهد .
چسباندن قطعات چوب
اتصالات سازه های چوبی یا پر کردن ترک های چوب استفاده از این نوع چسب بسیار خوب است. همچنین برای زیر سازی رنگ و معرق کاری بسیار مناسب است. پایهی آنها رزین های هموپلیمری است و طیف آنها بین خاکستری کمرنگ و سفید است.
اتصال فیزیکی بین چسب چوب و چوب به وسیله این ماده بر قرار میشود و عملکرد آن به این صورت است که ماده پلی وانیل استات در درز و شکاف های چوب نفوذ کرده و نیروی چسبندگی و ویسکوزیته آن باعث پر شدن این منافذ میشود.
پس از خشک شدن چسب یک بافت شفاف و ارتجاعی محکم ایجاد می شود که عامل چسبندگی است .
کاربرد چسب چوب
این چسب کاربردهای بسیار زیادی دارد اما عمده ترین آنها در صنایع مبلمان برای چسباندن قطعات مبل و چوب به یکدیگر در هنرهای وابسته به چوب مثل معرق کاری همچنین برای چسباندن قطعات گچی به یکدیگر و در گچ بری ساختمان کاربرد فراوانی دارد.
چوب های مصنوعی مانند تخته سه لایی ورق های ام دی اف (mdf) را نیز میتوان با این ماده به هم چسباند. اما برای موادی مثل یونولیت خاصیت خوردندگی دارد و باعث از بین رفتن آن میشود.
کاربرد چسب چوب در صنایع
- صنایع چوب، مبلمان و لوازم اداری
- گچ بری
- گل سازی
- مناسب چسباندن چوبهای نرم و سخت، فرمیکا، فیبر، تخته سه لایی و روکشهای چوبی
- کارخانجات تولید میز و صندلیهای چوبی و صنایع چوبی
معایب چسب چوب
- عدم استفاده ازچسب چوب برای چسباندن چوب به فلز
- طولانی بودن زمان خشک شدن
- عدم رنگ پذیری
- ایجاد خورندگی در صورت استفاده بر روی یونولیت
چسب پرشیا کیفیت فوق العاده ای داره چسب چوبشو نزدید هنوز؟
عالی بود
از کجا میتونم تهیه کنم؟
مفید و عالی
ممنون بابت مقاله خوبتون
مطالب عالی وفوق العاده
بسیارکاربردی