اگر این سوال برایتان پیش آمده باشد که سیلیکون چیست؟ و چسب های سیلیکونی چه نوع چسبهایی هستند؛ این مقاله نگاهی عمیق به چسب های سیلیکونی انداخته است و میتواند شما را به پاسخ سوالتان برساند.
آنچه در این مقاله میخوانید:
سیلیکون چیست؟
چسب سیلیکونی چیست؟
چسب سیلیکونی چگونه ساخته می شود؟
انواع چسب های سیلیکون براساس رنگ و کاربرد
انواع چسب های سیلیکون از نظر ساختار
مزایا و معایب چسب های سیلیکون
موادی که چسب های سیلیکونی به آنها می چسبند؟
ویژگی های چسب های سیلیکون
کاربرد چسب های سیلیکون
تفاوت چسب سیلیکون آکواریوم با انواع چسبها
سیلیکون (پلیمر)
سیلیسیم (به فرانسوی: Silicium) یا سیلیکن (به انگلیسی: Silicon) با نشان شیمیایی Si یک عنصر شیمیایی از خانوادهٔ شبه فلزات است.
عنصر سیلیکون یا سیلیسیم (با فرم نوشتاری Silicon) پایه ساخت پلیمرهای مصنوعی پرکاربردی به نام سیلیکون (با فرم نوشتاری Silicone) یا پلیسیلوکسانها (به انگلیسی: polysiloxanes) میباشد.
سیلیکون یا پلیسیلوکسان پلیمر های مصنوعی هستند که بعد از ترکیب اتم سیلیکون با اکسیژن و عناصر دیگری مثل کربن و هیدروژن ساخته شده است.
این پلیمرها که به صورت مایع یا لاستیکی موجود می باشند در اکثر مواقع در برابر گرما مقاومت بالایی دارند و برای کاربردهایی از قبیل: درزگیر و آببند، چسب، روان کار، لوازم پختوپز و همچنین عایق حرارتی و الکتریکی استفاده می شوند.
کاشف سیلیکون _فردریک کیپینگ (Frederic Stanley Kipping ) در هنگام تولید پلاستیک به جای استفاده از ترکیبان کربن، از زنجیره سیلیسیم استفاده کرد که به صورت اتفاقی خانواده سیلیکونها را کشف کرد.
سیلیکون در دو حالت مایع و جامد وجود دارد که در هر دو حالت در برابر دما و مواد شیمیایی مقاومت بالایی دارند .
چسب سیلیکونی
با توجه به تعریف سیلیکون تا حدودی با تعریف و خواص چسب های سیلیکون پی بردهایم .
خواص ویژه سیلیکون آن را به چسب فوقالعاده ارتجاعی تبدیل میکند. خاصیت ارتجاعی و دیگر خواص آن در هر دمایی بدون تغییر باقی می ماند.
این چسبها به دلیل انعطاف پذیری بالا و مقاومت در برابر تغییرات دمایی به یکی از چسب های پرکاربرد در صنعت تبدیل شدهاند .
چسب سیلیکونی چگونه ساخته می شود؟
سیلیس یا دی اکسید سیلیکون ، ترکیبی از سیلیکون و اکسیژن است که به سه شکل سه شکل اصلی سیلیس کوارتز، تری دیمیت و کریستوبالیت هستند .
مرحله 1:جداسازی سیلیس
هنگامی که تمام مواد در اندازه های کوچک آسیاب شدند، ابتدا ساییده می شوند،سپس شسته می شوند و شناور قرار می گیرند، در نتیجه ماسه کوارتز حاصل، از نظر ناخالصی غربال می شود.
مرحله 2:ساخت سیلیکون
مرحله3:ساخت چسب سیلیکون
نتیجه نهایی تولید چسب های سیلیکونی یک چسب مقاوم در برابر حرارت انعطاف پذیر است که می تواند برای الکترونیک، خودروسازی و ساخت و ساز استفاده شود.
انواع چسب های سیلیکون بر اساس رنگ و کاربرد
چسب های سیلیکون آکواریوم در رنگ بندی های سفید ،مشکی ،قرمز و بی رنگ تولید و بسته بندی میشوند .
بدین ترتیب این چسبها بر اساس رنگ کاربردهای متفاوتی دارند. به عنوان مثال رنگ سفید برای درزگیری روشویی، سرویسهای بهداشتی، کاشیها و به طور کلی نواحیای که در تماس مداوم با آب هستند، استفاده میشوند.
از رنگ مشکی چسب اکواریوم، برای درزگیری شیشهها و سایر درزگیریهای ماشین استفاده میکنند.
چسبهایی با رنگ قرمز نسوز هستند و از آنها در شرایط نیاز داشتن به عایق حرارتی، استفاده میشود. در آخر چسب شفاف که از بقیه پرکاربردتر است؛ برای درزگیری روشویی یا چسباندن شیشهها مورد استفاده قرار میگیرد.
چسب آکواریوم بی رنگ (شفاف) :
یکی از انواع چسب آکواریوم، چسب آکواریوم بی رنگ است و ظاهری بدون رنگ و شفافی دارد. چسب آکواریوم بی رنگ برای سطوحی مانند شیشه و آینه استفاده میشود.
در جاهایی که میخواهند چسب دیده نشود و مشخص نباشد، از چسب آکواریوم بی رنگ استفاده می کنند.
چسب سیلیکون شفاف برای نصب و چسباندن سطوح شیشهای، پلاستیکی و شفاف بهکار میرود. این چسب در صنایع آکواریوم، ویترینها، دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمانها و سایر قطعات شفافی که نیاز به چسباندن دارند، مورد استفاده قرار میگیرد.
چسب آکواریوم سیاه (مشکی):
چسب آکواریوم سیاه از انواع چسب آکواریوم است که رنگ ظاهری آن سیاه است. از چسب آکواریوم سیاه اغلب در صنعت خودرو سازی و برای متصل کردن شیشه های اتومبیل استفاده میشود.
در برخی مواقع چسب آکواریوم سیاه را با نام چسب شیشه اتومبیل میشناسند.
چسب آکواریوم سفید :
همان طور که از اسمش پیداست این نوع چسب رنگ ظاهری سفیدی دارد. چسب آکواریوم سفید بیشتر در کار های ساختمانی استفاده می شود.( مثل چسباندن وان و کاشی سرامیک و وسایل چینی )
این نوع چسب سیلیکون برای چسباندن و نصب سطوح مختلف بهکار میرود. این چسب معمولا برای نصب پنجرهها، دربها، تیرچهها، لولهها و سایر قطعات سازهای استفاده میشود.
چسب آکواریوم قرمز :
یکی از قویترین و مقاومترین چسب های آکواریوم، چسب آکواریوم قرمز است.
از چسب آکواریوم قرمز بیشتر در زمینه صنعت استفاده می شود. این نوع چسب به دلیل داشتن خواص عایق حرارتی و عایق الکتریکی، در صنایعی که در آنها واکنش های شیمیایی سریع و قابل توجهی انجام می شود، استفاده های بسیار زیادی دارد.
انواع چسب های سیلیکون از نظر ساختار
1.چسب سیلیکون حرارتی یا نسوز(سیلیکون RTV)
سیلیکون با دمای بالا یک سیلیکون RTV است که بسته به میزان ضخامت آن به مدت 24 تا 48 ساعت نیاز دارد تا خشک شود.
سیلیکون RTV برخلاف سایر چسب های سیلیکونی که بیش از 24 ساعت طول می کشد،به محض قرار گرفتن در معرض هوا شروع به خشک شدن می کند؛ به همین دلیل است که در یک ظرف در بسته نگهداری می شود.
2.چسب سیلیکونی همه کاره (مولتی پورپز)
چسب لاستیک سیلیکونی با گذشت زمان ترک نمی خورد و خراب نمیشود.
3.چسب سیلیکونی تکجزئی
چسب سیلیکون تک جزئی در سختیها و ویسکوزیته های (گرانروی) مختلف با درجه های مشخصی که شفافیت نوری دارند موجود است. مانند سایر اشکال چسب های سیلیکونی، سرعت خشک شدن به ضخامت کاربرد بستگی دارد.
4.چسب سیلیکونی دو جزیی
واکنش بین ماده پخت(هاردنر) و چسب بلافاصله پس از مخلوط شدن شروع می شود و فرآیند عمل آمدن بر ویسکوزیته (گرانروی) چسب تأثیر میگذارد.
5.چسب فلوروسیلیکون
این چسب خواص مکانیکی عالی دارد و به خوبی با هر نوع بستری پیوند میخورد.
این چسب در مدل های یک جزئی و دو جزئی در بازار وجود دارد که مشابه انواع چسب سیلیکونی،یک قسمت یا تک جزئی در معرض هوا و دو قسمت یا دو جزئی نیاز به مخلوط کردن دارند و بیشتر تحت عنوان سیلیکون های نماکاری و سیلیکون های مقاوم شناخته می شوند.
6.چسب های سیلیکونی حساس به فشار (PSA)
اصطلاح چسب حساس به فشار معرف چسبهایی است که در حالت خشک و دمای معمولی با فشار دست و انگشت با اجسام پیوند قوی برقرار میکنند.
چسب های سیلیکونی حساس به فشار از الاستومرهای مصنوعی ساخته شدهاند که در برابر دماهای بالا مقاوم بوده و به بسترهای کم انرژی میچسبند.
آنها به نوعی از مواد مانند پلاستیک، پارچه، کاغذ یا فلز متصل میشوند که هنگام اعمال فشار به یک سطح می چسبند. PSA ها از زنجیره های پلیمری با مولکول های بزرگ ساخته شدهاند که با زنجیره های تکراری مولکول های کوچکتر به هم مرتبط هستند.
خواص منحصر به فرد PSA ها طراحی و فرموله کردن آنها را برای اهداف مختلف از جمله نوار ماسک، فیلم برای محافظت از صفحه نمایش و نصب آسان عایق الکترونیکی ممکن می سازد. آنها در بسته بندی های مختلفی عرضه می شوند و در برابر قرار گرفتن در معرض تغییرات آب و هوایی شدید و محیط مقاوم هستند. PSAها به خوبی با سطوح سخت و مرطوب و بسترهای کم انرژی پیوند می خورند.
PSA ها ماندگاری طولانی دارند، اما به راحتی می توان بدون باقی ماندن هیچ گونه اثری از آن جدا کرد. آنها به عنوان یک چسب زیست سازگار، ضد حساسیت و غیر تهاجمی برای بانداژ، پانسمان و نوار جراحی اقتباس شده اند. جذابیت اصلی PSA ها برای مصارف پزشکی توانایی آنها در جلوگیری از رشد باکتری ها و جلوگیری از مواد مضر در طول فرآیند بهبودی است.
اگرچه همه PSA ها یکسان عمل می کنند و ویژگی های مشابهی دارند، چسبندگی و چسبندگی آنها را می توان برای ویسکوزیته های مختلف و سینتیک های پخت تنظیم کرد.
خواص آنها را می توان با تغییر فرآیند پوشش و تغییر لایهها بیشتر سفارشی کرد.
در اصل، PSA ها را می توان به گونه ای فرموله کرد که به طور خاص نیازها و الزامات طیف گسترده ای از کاربردها را برآورده کند.
چسب های فشار سیلیکونی دارای استحکام باند استثنایی هستند و به عنوان یک درزگیر انعطاف پذیر با ویژگی های یک ژل عمل می کنند.در دماهای پایین تر انعطاف پذیری دارند و در برابر اشعه UV و حلالها مقاوم هستند.
7.چسب سیلیکون آکواریوم
چسب آکواریوم سیلیکونی ظاهری شبیه ژل دارد و استفاده از آن بسیار آسان است. عمل آوری چسب آکواریوم سیلیکونی حدودا 24 ساعتی طول می کشد.
مزایای چسب سیلیکون
معایب چسب سیلیکون
1.سرامیک
2.فلز
برای اینکه سایر چسبها بتوانند فلزات را به هم بچسبانند، باید به طور خاص ترکیب و فرموله شوند،اما این مورد در مورد چسب سیلیکون صدق نمیکند.
چسب های سیلیکونی یک یا دوجزئی می توانند هر سطوح فلزی را به هم وصل کند. تغییرات در زمان خشک شدن به مقدار چسب اعمال شده و نوع فلز بستگی دارد.
3.چوب
از آنجایی که چسب سیلیکون بسیار قوی است، نیازی به استفاده گسترده ندارد، اما می توان آن را در مناطق حساس قطعاتی که قرار است به هم متصل شوند، قرار داد.
هنگام کار با قطعات کوچک، مقدار بسیار محدودی از چسب مورد نیاز است.
همچنین بخوانید:
ویژگی های چسب سیلیکونی
1.مقاومت در برابر دما
2.قابل انعطاف
3.ماندگاری
برخلاف چسب های دیگر، سیلیکون میتواند در بسیاری از محیطهایی که سایر چسبها از کار می افتند؛مقاومت کند. عملیات تولیدی و صنعتی مستلزم آن است که چسبها بتوانند فرآیند تولید را تحمل کنند و همچنین عملکردی پایدار برای محصولات ارائه دهند.
4.ظاهر
مهندسان به چسب سیلیکونی تکیه می کنند تا به عنوان یک عامل اتصال دهنده عمل کند اما ظاهر زیبایی طراحی را از بین نبرد.
5.دفع آب
6.ایمن از نظر محیط زیست
کاربردهای چسب سیلیکون
1.تعمیرات و نگهداری خانه
2.درزگیر و چسب برای شیشه
3.درزگیرها و چسب های ساختمانی
این شامل آب بندی پنجره های شیشه ای در ساختمانها و همچنین آب بندی شکاف های بین پنجرهها و قاب های شیشه ای است. از چسب سیلیکون به عنوان لعاب و درزگیر حمام نیز استفاده میشود.
4.اتومبیل، دستگاه های الکترونیکی، و لوازم خانگی
5.پروتز پوست
6.چسب دندانپزشکی
7.محصولات پزشکی
محصولات پزشکی با استفاده از پلی کربنات ساخته می شوند زیرا به راحتی می توان آن را شکل داد و قالب زد. همچنین از پلی آمید یا نایلون برای لوله و کاتترها و همچنین تیتانیوم استفاده میشود که برای ایمپلنت هایی مانند ضربان ساز، کاشت حلزون، شانت هیدروسفالی و پمپ های انفوزیون استفاده می شود.
تفاوت چسب با چسب سیلیکون با چسب آکواریوم
با ورود چسب های سیلیکون به بازار چسب در ایران، از جمله کاربردهای اساسی که داشتند؛ استفاده آنها برای ساخت آکواریوم بود. بنابراین اصطلاح چسبهای آکواریوم برای چسبهای سیلیکون یک اصطلاح عامیانه و بازاری در بین اصنافی است که با چسب سر و کار دارند.
چسب های سیلیکون (چسب آکواریوم) ساختارتک جزئی دارند و این چسبها را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:
- چسب سیلیکون آکواریوم همه کاره (all purpose یا multi purpose)
این نوع چسب با اصطلاح تجاری universal یا جهانی نیز در بازار شناخته می شوند.
- چسب سیلیکون آکواریوم مخصوص آکواریوم
چسب آکواریوم مخصوص آکواریوم که به عنوان چسب ماهی نیز شناخته شده است.
این چسب همانطور که از اسم آن پیدا است به صورت اختصاصی برای ساخت آکواریوم بکار برده می شود و تفاوت آن با سایر مدل های چسب های سیلیکون آکواریوم این است که این چسب میتواند به صورت مستقیم و به مدت طولانی با آب در تماس باشد. یعنی به اصطلاحی میتواند در آب شناور باشد. بدون آنکه کنده شود و یا باکتری در آن رشد نماید.
در صورتی که دیگر مدل های این چسب تنها می تواند به صورت عایقی در برابر آب (به صورت موقت) و سایر مواد باشند.
- چسب سیلیکون آکواریوم مخصوص آینه (میرور)
این چسبها به دلیل خاصیت کاملا غیر اسیدی و خنثی که دارند؛ جیوه پشت آینه را سیاه نمیکنند و به چسب های نیترالهم معروف هستند.
- چسب واشرساز مزدا یا همان سیلیکون RTV
چسبهای حرارتی به دلیل اینکه مقاومت بالایی در برابر حرارت را دارند در در صنف خودرو سازی کاربرد زیادی دارند و برای واشر های موتور اتومبیل استفاده میشوند. به همین دلیل به چسب های واشر ساز نیز معروف هستند.
یکی دیگر از اسمهایی که برای این چسبها بکار برده میشوند، چسب مزدا (mazda) میباشد. تاریخچه نام گذاری این چسب به چسب مزدا، از جایی شروع میشود که از این چسب اولین بار با برند مزدا شروع به فعالیت در ایران نمود.
چسب واشر ساز یا همان چسب مزدا یکی دیگر از انواع چسب های سیلیکونی میباشد که در صنایع مربوط به اتومبیل در آببندی دیفرانسیل، درب سوپاپ ، واتر پمپ و سرسیلندر و یا حتی در سایر مصارف دیگر در منزل مانند آب بندی لوله کشی منازل مسکونی و محیط کار نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این چسب در بین عموم مردم به چسب واشر سرسیلندر نیز معروف است.
از ویژگی های این چسب می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- مقاومت حرارتی بالا
- مقاومت شیمیایی بالا در برابر اکثر مواد و حلالها
- چسبندگی فوقالعاده
- استحکام بالا
- عاری از ترک، جمع شدگی و ترد شدگی پس از خشک شدن به دلیل انعطاف بالا
استفاده از چسب مزدا برای سطوحی که در تماس با بنزین و یا گازوئیل هستند توصیه نمیشود.
تفاوت چسب سیلیکون با چسب ماستیک (Mastic)
برای درک درست تفاوت چسب های آکواریوم با چسب های ماستیک به بررسی انواع واشرسازها ،آببندها و یا درزگیرها میپردازیم.
تمام اصطلاحات گفته شده با یک هدف یکسان آن هم عایق بندی سطوح یا درزها و شکافها و… غیر انجام میشود.
درزگیرها به دو دسته تقسیم بندی می شوند:
1.درزگیر آببند:
درزگیری است که میتواند علاوه بر عایق بندی موادی مانند گرد و خاک و … از ویژگی عایق بندی در برابر آب نیز برخوردار است؛ به اصطلاحی آب بند میباشد.
مانند: ایزوگامها و بتنهایی که در ساختمانسازیها استفاده میشوند و چسب های سیلیکون آکواریوم که به عنوان درزگیر و چسب های آب بندی نیز معروف هستند.
2.درزگیر غیر آب بند:
همانطور که از اسم آن پیدا است کار آن عایق بندی تمام مواد به غیر از آب میباشد. مانند گچ ،بتونه و چسب های ماستیکپس جایگاه چسب ماستیک در این دسته بندیها مشخص شد.
چسب ماستیک چسبی میباشد که با نام خمیر درزگیر در بازار شناخته شده است و برای نصب کاشیها، عایق بندی اطراف در و پنجرهها و منافذ داخل دیوار و سقفها و یا هر سطح دیگری که به صورت دائم با آب در تماس نباشد، استفاده میشود.
اگرچه ماستیک کاربرد خوبی برای سطوح سخت و غیر منفذدار (در سطوح منفذدار ممکن است با گذشت زمان داخل منافذ نفوذ کند و باعث تغییر رنگ سطوح شود) دارد، اما کارایی این را دارد که چند ماده را به صورت دائم به هم متصل کند.
بهطورکلی هرکدام از چسبهای آکواریوم و ماستیک دارای ویژگیهای یکسان و متفاوتی هستند و با توجه به نوع کار شما است مشخص میکند که بیشتر کدام یک از این چسبها برای کار شما لازم است.
بنابراین اگر قصد آببندی اطراف سینک و روشویی را دارید و یا میخواهید آیینه و شیشه آکواریوم را بچسبانید، میتوانید از انواع مختلف چسب سیلیکون و آکواریوم استفاده کنید و اگر فقط میخواهید اطراف در و پنجره و منافذ داخل دیوار یا هر سطوح دیگر را پر کنید میتوانید از چسبهای ماستیک که چسبندگی و استحکام بالایی دارند و رنگپذیر هستند استفاده کنید.
ماستیک را می توان فقط در مناطق خشک یا مرطوب استفاده کرد.
در مناطقی که در آب غوطهور می شوند مانند استخرها نمیتوان از آن استفاده کرد. روکش چوبی دیوار و دیوارها، کاشی های پشت کابینت آشپزخانه، نواحی خوبی برای استفاده از ماستیک هستند. همچنین از این چسب برای آب بندی و عایق و صداگیری پنجره های پی وی سی (pvc) به طور گسترده توسط نصابان در و پنجره استفاده می شود.
اغلب از چسبهای ماستیک برای آب بندی کانال های آب و فاضلاب، مخازن آب و فاضلاب یا کف سازی استفاده می شود.
برخی از ماستیک ها دارای خواصی مانند مقاومت در برابر فرآورده های نفتی هستند و برخی دیگر برای ترمیم ترک های آسفالت استفاده می شوند.
ماستیک به دلیل وجود ملات در ترکیبات آن اصلا حالت ژله ای ندارد، بنابراین قابلیت رنگ پذیری را دارند.
تفاوت چسب سیلیکون (آکواریوم) با چسب پلییورتان (polyurethane)
یکی از مقایسههایی که بین چسب آکواریوم با انواع چسبها صورت میگیرد، تفاوت چسب آکواریوم با چسب پلی اورتان یا پلییورتان می باشد.
تا این جا جایگاه چسب سیلیکون آکواریوم را در بین درزگیرها و آب بندها مشخص کردیم؛ حال به بررسی چسب های پلی اورتان و تفاوت آن با چسب های آکواریوم می پردازیم.
چسب های پلی اوتان در جایگاهی کاملا جداگانه و متفاوت با چسب های سیلیکون قرار می گیرد و ویژگیها و ساختار شیمیایی کاملا متفاوتی با چسب های سیلیکون دارد.
این چسب که از نظر علمی با علامت اختصاری PU نمایش داده میشود؛ فرق چسب پلی اورتان و آکواریوم از نظر ساختار شیمیایی و حالت ماده این است که چسب پلی اورتان دارای ساختار پلیمری هستند و در صنایع مختلف کاربرد های زیادی دارند.
ساختار چسبهای آکواریوم بر پایه سیلیکون بوده و عموماً این محصول برای درزگیری و به عنوان یک عایق عمل میکند، اما چسبهای پلیاورتان عموماً از مواد آلی ساخته میشوند و ماهیت طبیعی دارند.
چسب آکواریوم در مصارف صنعتی، خانگی، تأسیساتی یا ساختمانی کاربرد دارند و میتوانید از این محصول برای پرکردن ترکها یا درزها کمک بگیرید. بهطورکلی چسب آکواریوم عایقی است که در برابر رطوبت تا حد زیادی مقاوم بوده و دوام بسیار بالایی هم دارد.
اما در مورد چسب های پلی اورتان می توان گفت که این چسبها بسیار متنوعتر از چسبهای آکواریوم بوده و انواع مختلف این محصول با اشکال فوم، فیلم، الاستومر، پودر، مایع و امولسیون تولید میشود که قابلیت استفاده روی سطح مختلف بهعنوان درزگیر و همچنین چسب را خواهند داشت.
بطور کلی، از این محصول میتوانید روی چوب، شیشه، فلز، پلاستیک به عنوان فومهای نرم، فومهای سخت، الاستومر، چسب، پوشش و حتی پایه رنگی استفاده کنید.
در انتها میتوان گفت که از نظر کارایی و میزان کاربردی بودن، چسبهای پلیاورتان آزادی بیشتری در اختیار کاربران قرار میدهند.
از مزیت هایی که چسب آکواریوم می تواند نسبت به چسب پلی اورتان داشته باشد؛ طول عمر چسب میباشد.
چسبهای پلیاورتان بین 5 تا 10 سال عمر مفید و چسبهای آکواریوم چیزی حدود 15 تا 20 سال عمر مفید خواهند داشت. با توجه به این موضوع، چسبهای آکواریوم در این زمینه برتری دارند.
اما همانطور که گفته شد چسب های پلی اورتان از نظر کارایی و قیمت نسبت به چسبهای آکواریوم رتبه بالاتری را دارند، اما انتخاب بین این دو چسب با توجه به نیاز پروژه شما به چسب صورت می گیرد و با توجه به مشخصات نیاز های خود انتخاب داشته باشید.
تفاوت چسب سیلیکون با خمیر سیلیکون
مزایای خمیر سیلیکون
مضرات خمیر سیلیکون
به یک چسب با ویژگی های خاص نیاز دارید؟
گروه تولیدی پرشیابا تکیه بر توان تولیدی و مهندسان برجسته خود می تواند نیاز شما در تامین انواع چسب های صنعتی،خودرویی و ساختمانی برطرف کند.
مطال بسیار آموزنده ومفید
کلی به اطلاعاتم درمورد سیلیکون اضافه شد ممنون از تیم خوبتون👏💙
سیلیکون روی اکثر سطوح جواب میده و خیلی خوبه
از اینیکه سیلیکون در تغییر دما خاصیت خودش رو از دست نمیده واقعا عالیه
مطالب عالی ومفید
عالی 👌
سیمیلار سیلیکون کیفیتش چطوری هست؟
جمع بندی عالی بود
کلی موضوعات جالب واطلاعات مفید آموختم .متشکرم.
مطالب بسیار مفید بود خصوصا استفاده چسب سیلیکون در دندان پزشکی .
خوب بود خصوصا استفاده چسب سیلیکون در دندان پزشکی .ممنونم
بسیار عالی بود خصوصا کاربرد سیلیکون دردندان پزشکی
بسیار عالی بود خصوصا کاربرد سیلیکون دردندان پزشکی . از مطالب شما استفاده میکنیم برای بهتر شدن روند کاری خود .
پرکاربردترین چسب درواقع سیلیکون هست .
خیلی ممنونم بابت این اطلاعات مفیدتون
عالی بود
خیلی مقاله جالبی بود و اطلاعات خوبی رو در اختیارم گذاشت
یعنی برای اکواریوم مناسبه ؟
خیر برای ساخت آکواریوم باید حتما چسب سیلیکون مخصوص ساخت آکواریوم تهیه بفرمایید
بسیار مفید و عالی و کاربردی بود
🙏🏻
سلام میشه برا هوا بند در چوب پنبه ای شیشه سرکه از این چسب استفاده کرد؟